WILD AT HOME: EXOTIC ANIMALS AS PETS

WILD THUIS: EXOTISCHE DIEREN ALS HUISDIEREN

Een jaar geleden, Zanesville, Ohio. Vier afgevaardigden komen vlak voor zonsondergang aan bij een privéboerderij van 48 hectare. Ze patrouilleren en ontdekken dat eigenaar Terry Thompson dood is door een zelf toegebrachte schotwond. De deuren van tientallen exotische dierenkooien - waaronder leeuwen, tijgers, jachtluipaarden, wolven en beren - staan ​​wijd open.

Meer dan 50 wetshandhavers gaan de straat op en stafleden van het hoofd van Columbus Zoo naar het landgoed Thompson, allemaal hopend om de 50-plus ontsnapte exoten te heroveren voor het aanbreken van de dag en om het publiek veilig te houden. Drie schooldistricten zijn gesloten, automobilisten waarschuwen om in hun voertuigen te blijven en bewoners hebben gezegd binnen te blijven. In totaal worden 48 dieren - 39 van hen grote katten - beschouwd als een ernstige bedreiging voor de openbare veiligheid en geschoten en gedood door ambtenaren.

Een controversiële kwestie ontstoken
Het gruwelijke incident in Zanesville afgelopen herfst vormde de aanleiding voor een wedergeboorte van de controversiële kwestie van het reguleren van het exotische huisdierbezit. Momenteel verschillen de wetten van staat tot staat waarop exotische dieren legaal tot particulier eigendom zijn en onder welke soort licentiebeperking, indien van toepassing. Maar het verhandelen, verkopen en fokken van exoten kruist vaak staatsgrenzen en is moeilijk te reguleren. Naar schatting zijn tussen de 10-20.000 grote katten momenteel in particuliere handen in de Verenigde Staten - meer tijgers dan in het wild - maar niemand, zelfs de USDA, weet niet zeker hoeveel.

Dieren die vallen onder de "exotische" categorie omvatten honingberen, zwarte panters, luipaarden, pijlgifkikkers, baardagamen, chimpansees en tijgers. Tim Harrison, public safety officer voor de stad Oakwood, zegt dat krokodillen alligators een van de meest voorkomende dieren zijn waarmee hij in zijn carrière te maken heeft gehad. Andere exotische huisdieren die Harrison heeft gered zijn onder andere een agressieve poema en een giftige Gaboon-adder.

Wilde dieren, unieke behoeften
Beschikt de gemiddelde persoon over de nodige opleiding, financiële reserves, inzicht in de medische zorg en de vereiste dierenkennis om op de juiste manier voor een exotisch huisdier te zorgen? Tijgers die in het wild leven, zwerven bijvoorbeeld over een groot gebied. Zal een wandeling aan de leiband of een middag op gang brengen in een ruimte hen voorzien van de natuurlijke gedragsbehoeften die ze nodig hebben? Dierenwelzijnsactivisten zeggen nee, terwijl sommige exotische eigenaren beweren dat grote katten, zoals leeuwen, vaak luie dieren zijn, die 20 uur per dag slapen.

Gevaarlijke exoten vereisen deskundig gebruik. Een giftige Monocled-cobra - legaal om in sommige staten te bezitten, kost slechts honderd dollar - zal herhaaldelijk toeslaan wanneer hij bedreigd wordt. De typische 25-pond bobcat kan acht prooien acht keer zijn grootte met gemak neerhalen. En bergleeuwen staan ​​bekend om hun prooi te doden, alleen omwille van het doden.

Deze dieren hebben veilige woonstructuren nodig, een punt dat eerder dit jaar in de media werd benadrukt toen twee chimpansees ontsnapten uit een privéwoning en auto's in Las Vegas aanvielen. Sommige exoten zijn uitstekende klimmers en springers, die een lang, stevig hekwerk nodig hebben, zoals de rode kangoeroe die zes voet hoog kan springen.
Exotisch huisdierenbezit kan ook duur zijn. Gemiddeld kost het tot $ 6000 per jaar om voor een volwassen tijger in gevangenschap te zorgen. Een bergleeuw moet 8-10 pond vlees per dag eten om te overleven. En het kopen van een exotisch huisdier kan een lange tijd inzet zijn. Een zebra kan 25 jaar leven, een Amerikaanse alligator tot 50 jaar en een chimpansee zo lang als een mens. Dat is een lange tijd om een ​​huisdier te hebben, vooral iemand met unieke behoeften en een onvoorspelbaar karakter.

Als een exotische huisdierbezorger overweldigd raakt door de zorg die nodig is voor een dier, is het mogelijk dat ze nergens terecht kunnen voor hulp - dierentuinen nemen ze niet mee, exotische handelaren nemen ze niet mee en heiligdommen kunnen worden vastgebonden voor geld en over tikte op ruimte.

The Human-Animal Bond
Zoals iemand zich misschien verbonden voelt met een huiskat of een hond, kunnen mensen die exotische dieren bezitten een sterke gehechtheid aan hun huisdier voelen, misschien zelfs een gevoel van wederzijds vertrouwen. Is dit een vals gevoel van veiligheid, of een verbinding tussen mens en dier die buitenstaanders gewoon niet kunnen begrijpen?
Tracy Coppola, Campaigns Officer for International Fund for Animal Welfare (IFAW), beweert dat exotische dieren geen huisdieren mogen zijn, en federale wetgeving zou dit feit moeten afdwingen. "Er is een disconnect", zegt ze. "Veel mensen realiseren zich niet dat dit wilde dieren zijn die nooit gedomesticeerd kunnen worden, en hoe mooi ze ook zijn, ze kunnen een einde aan het menselijk leven maken."

Een paar jaar geleden was een vrouw uit Connecticut, die sinds zijn geboorte een chimpansee had grootgebracht, getuige geweest van haar huisdieraanval en bijna haar oude vriend bijna vermoord. Dierengedragsexpert Nicolas Dodman vertelde ABC News destijds dat "de meeste mensen met wilde dieren het vrij goed kunnen doen voor een bepaalde periode, maar dan lijkt er iets mis te gaan ... Deze chimpansee was 200 pond. Je hebt te maken met een supersterke atleet van 200 pond en dat is potentieel een gevaarlijk wapen. "Ook in 2009 werd een vrouw gedood door haar 350-pondige zwarte beer terwijl ze zijn kooi opruimde en in 2010 een man werd aangevallen door zijn hert, een dier dat hij had grootgebracht sinds het een dollar was.

Voor sommigen zijn deze voorbeelden angstaanjagende voorbeelden van waarom exotische huisdieren die in huizen wonen tikkende tijdbommen zijn. Voor anderen zijn het sensationele incidenten, weinigen en ver tussenin. In de documentaire The Elephant in the Living Room, stelt REXANO-medeoprichter Kukol: "Het lijkt erop hoe verantwoordelijk wij [exotische eigenaren van gezelschapsdieren] ook zijn, het maakt niet uit hoeveel we in onze statistieken bewijzen dat we geen kwestie van openbare veiligheid zijn , de hysterie neemt het over en de regering en extreme dierenrechtengroepen willen ons verbannen. "