Senior felines need extra dose of loving care

Senior felines hebben extra dosis liefdevolle zorg nodig

Onze katten van middelbare en oudste leeftijd hebben een extra mate van mals, liefdevolle zorg nodig, aangevuld met extra veterinaire zorg.

Naarmate onze katten ouder worden, moeten we goed geïnformeerd zijn over de symptomen van veroudering, zodat we beter kunnen communiceren met onze dierenartsen.

Je moet de routine van je kat kennen in termen van eetlust, spel, slaap, vocalisaties. Let op hun lichaamsgewicht, gewicht en textuur van de pels.

De meeste experts definiëren een middelbare leeftijd tussen 8 en 10 jaar oud. Ik denk dat het gemakkelijker is om het contrast in meerdere kattenwoningen te zien. Ik heb bijvoorbeeld vier katten ongeveer 10 of ouder. Twee zijn nog steeds kittengek en de andere twee slapen overdag meer.

Senior felines zijn ongeveer 11 tot 14 jaar oud. Deze senioren zijn in de 65 jaar en ouder in menselijke gelijkwaardigheid. Katachtigen ouder dan 15 worden als geriatrisch beschouwd. Tegenwoordig verleggen we de grenzen van kattengeriatrie met beter voedsel, supplementen en vooruitgang in de veterinaire zorg.

Zelfs binnen deze definities moet een voorbehoud worden gemaakt. Er is een leeftijdsgebied tussen middelbare leeftijd en senior, en dat kan worden gedefinieerd als grijs gearceerd. Dat betekent dat elk dier niet hetzelfde zal reageren op dezelfde leeftijd.

Mijn oudste geriatrische leefde twee maanden verlegen van 26 jaar. Dat is waarom ik een grote voorstander ben van het voeren van het beste voedsel dat je je kunt veroorloven. Het eerste ingrediënt moet een puur eiwit zijn, geen vulling. Veel voedingsmiddelen gericht op middelbare leeftijd of senioren hebben supplementen toegevoegd om te helpen bij de gezamenlijke zorg en de spijsvertering.

Denk aan je oudere katachtige als een oudere mens; ze zijn minder lichamelijk actief en meer mentaal uitgedaagd. Naast kwaliteitsvoedsel kunnen supplementen zoals cosequin helpen om de gewrichten stijf te maken, waardoor het spel gemakkelijker en minder uitdagend wordt. Extra zacht orthopedisch beddengoed kan ook pijnlijke gewrichten verzachten.

U moet mogelijk nadenken over de vorm van de kattenbak als uw kat recht naast de kattenbak gaat. Mogelijk is een driezijdige pan of een pan met een lage invoer vereist. Zelfs als u één kat hebt, moet u mogelijk een beroep doen op meerdere kattenbakken in uw huis.

Meerdere dozen zullen ook een kat helpen met een verminderd gezichtsvermogen. Als de visie van een kat langzaam slechter wordt, verander dan niet de locatie van de dozen, voeg gewoon meer vakjes toe.

Een andere vuistregel voor iedereen met een oudere kat is om veterinaire afspraken in te plannen op minimaal twee keer per jaar. Naarmate onze huisdieren ouder worden, verzwakken hun immuunsystemen net als die van ons. Ze worden gevoeliger voor verkoudheden, infecties en andere aandoeningen die door uw dierenarts kunnen worden vastgesteld. Een eenvoudige bloedtest kan het vroege begin van vele ziekten zoals nierproblemen, leverdefect of diabetes ontdekken.

Tandproblemen nemen ook toe met de leeftijd, dus snelle aandacht voor tandhygiëne bij katten is een must. Infectie in de mond kan een slecht resultaat op een bloedtest veroorzaken.

Naarmate je katten ouder worden, kun je zorgen voor mentale stimulatie door de omgeving van je kat interessant te maken.

Je moet nog steeds interesse in speelgoed en lekkernijen aanmoedigen. Als ze denken dat je het hebt opgegeven, zullen ze stoppen met geven om belangrijke dagelijkse activiteiten zoals verzorging. Als dit gebeurt, als een goede en zorgzame kattenliefhebber, moet je de verzorgingstaken overnemen door ze dagelijks te borstelen.

Onze oudste katten hebben dat verdiend voor al die jaren van liefde en vreugde die ze ons hebben gegeven.