Five Details that Make the 2018 Acura TLX A-Spec

Vijf details die de 2018 Acura TLX A-Spec maken

lang met zijn cosmetische facelift, ontvangt de 20100 Acura TLX een sportieve nieuwe trim, de A-Spec. Effectief een upgrade van het V-6 Technology Package ruilt de 2018 TLX A-Spec enkele kenmerken van de topklasse V-6 Advance voor prestatiegerichte upgrades. Hier is een overzicht van wat er nieuw is:

1. Sportievere buitenkant

Tenzij het zijn exclusieve Still Night Blue Pearl-verf draagt, moet je behoorlijk goed kijken om de 2018 TLX A-Spec te onderscheiden van de rest van de line-up. De sportieve variant draagt ​​echter een aantal unieke designelementen naast de verf- en trimspecifieke badges. De aanwijzingen geven de A-Spec een jongere, meer atletische uitstraling dan de standaard TLX, die kopers zou kunnen lokken zoals die van de derde generatie Acura TL A-Spec uit het midden van de jaren 2000.

Aan de voorkant krijgt de A-Spec een matzwarte versie van het nieuwe pentagonrooster van de TLX, een zwart chromen rand voor het rooster en LED-mistlampen. Het achtereind krijgt vier inch ronde uitlaatuiteinden, een achterklepspoiler en een diffuser. Zowel voor als achter ontvangen een bijgewerkte fascia en 19-inch Shark Grey wielen vervolledigen het pakket.

2. Sportiever interieur

Het interne verhaal op de TLX A-Spec is eigenlijk hetzelfde van buiten - verschillende cosmetische aanpassingen en unieke elementen. Naast badges zijn cosmetische revisies inclusief de toevoeging van Alcantara-ingekorte deur- en zitplaatsinzetstukken, terwijl functionele wijzigingen bestaan ​​uit sportievere kussens voor de voorste stoelpads en een dikker stuurwiel dat een plezier is om vast te houden.

Twee unieke interieurschema's worden aangeboden - een zwart / Alcantara-opstelling en een statement-making volledig rood dat het beste past bij de exclusieve blauwe verf van de A-Spec. Hoewel rood leer zeker niet aan ieders wens voldoet, maken beide opties het interieur van de TLX een aanzienlijk sportiever ogende plek om te zijn.

je hebt ooit gespeeld met de instellingen van de vering op een auto van je eigen, je weet hoeveel een verschil, zelfs een kleine verandering kan maken.

Zowel de FWD- als de AWD-versie van de TLX A-Spec ontvangen retuned demperkleppen en opnieuw gestuurde besturing (volgens Acura is de stuurbeweging op het centrum op 62 km / u ongeveer 16% hoger). Met SH-AWD uitgeruste varianten krijgen ook een snellere stuurratio, een lichte toename van 0,1 kgf / mm in veerconstante bij alle vier de hoeken tot 3,0 kgf / mm voorin en 3,1 kgf / mm aan de achterkant, evenals een stijvere achterzijde tegen rolbeugel; de A-Spec's zijn 25,4 mm breed en hebben een 3,8 mm dikke wand, respectievelijk een toename van 0,7 mm en 0,1 mm.

4. Banden met hogere prestaties

Het zou een uitdaging zijn om de Michelin Primacy MXM4 all-seizoenen gedragen door de A-Spec "performance-banden" te noemen, maar het is een zwaarder aanbod dan de Bridgestone- of Goodyear-band die in de rest van de TLX-reeks wordt aangeboden. Sized 245 / 40R19, de Michelins zijn ook breder en hebben een dikkere zijwand dan de 225 / 50R18's op andere V-6-modellen.

5. Herziene instellingen voor Integrated Dynamic System

Om de TLX A-Spec te helpen het maximale uit zijn nieuwe banden- en ophanging-opstelling te halen, heeft Acura een herziene versie van de setup van de rijmodus voor het geïntegreerde dynamische systeem geïnstalleerd. De elektronische stuurbekrachtiging, het P-AWS achterwielbesturingssysteem en de stabiliteitsregeling ontvangen allemaal een prestatiegerichte afstemming voor alle vier modi: Eco, Normaal, Sport en Sport +.

Toen de TLX voor 2014 aankwam, werden twee modellen vervangen: de iets kleinere TSX en iets grotere TL. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat, dankzij de nieuwe neus, de 2018 TLX een betere looker is dan het uitgaande model in al zijn smaken, kan een argument worden aangevoerd dat de opstelling nog steeds niet breed genoeg is om beide sets schoenen te vullen. Visueel gezien is de A-Spec een stap in de goede richting, maar zorgen deze ogenschijnlijk kleine wijzigingen voor een aanzienlijk andere - en hopelijk verbeterde - rijbeleving, waardoor de opstelling echt diverser wordt? Kom terug op 18 mei om er achter te komen in onze eerste rit.