Alles wat u moet weten over bestuurdersloze auto's

De toekomst ziet er nooit precies uit zoals we ons dat enkele decennia geleden hadden voorgesteld. Betrouwbare voertuigen zijn pas een eeuw geleden ontstaan en men kon zich op dat moment geen auto zonder bestuurder voorstellen. Visies van de 21 st eeuw die werd bedacht in de 20 th eeuw heeft de neiging om sommige dingen goed te doen, maar de meeste van hen hebben het mis. Er zijn veel successen en mislukkingen geweest en hoewel we misschien niet in de wereld van " De Jetsons ", Je kunt zeggen dat die dagen niet ver weg zijn. Waar in het verleden autonome voertuigen slechts onderdeel waren van films en videoclips, zijn deze nieuwe autotechnologieën succesvol tot stand gekomen.

Zelfrijdende auto's en vliegende auto's zouden de grootste innovaties van deze eeuw zijn voor de auto-industrie. Aeromobil heeft onlangs haar versie 3.0 van de vliegende auto geïntroduceerd die volledig functioneel is en waarmee bestuurders op elk vliegveld ter wereld kunnen vliegen en landen en kunnen rijden, parkeren en doen wat een traditioneel voertuig ook maar kan. In feite gaat de eerste vliegende auto dit jaar, in 2015, op de markt. Google introduceerde zijn autonome auto in 2007 en blijft zijn technologie ontwikkelen om hun auto zonder bestuurder betrouwbaarder en veiliger te maken. Dus de dagen van het zien van nieuwe autotechnologieën zijn nog maar net begonnen. De belangrijkste focus van dit artikel zou echter volledig liggen op auto-technologie zonder bestuurder.

WAT ZIJN AUTONOOME AUTO'S?

Een autonome auto, ook wel bekend als robotauto's, zelfrijdende auto, auto (automatisch) en voertuig zonder bestuurder, zoals de naam al aangeeft, is een autonoom voertuig dat alle functies kan uitvoeren die verband houden met dagelijks rijden, parkeren en woon-werkverkeer . Het is een technologie die het milieu waarneemt en op weg naar de bestemming navigeert zonder menselijke tussenkomst.

Autonome controle betekent uitzonderlijke prestaties onder onzekerheden van het milieu, verkeer en vele andere factoren. Deze technologie zal in staat zijn om systeemstoringen te compenseren of ongelukken te voorkomen zonder externe tussenkomst. Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, kunnen bestuurders gewoon achterover leunen en genieten terwijl de auto je rondrijdt.

Alleen Google is tot nu toe het verst gegaan met autonome auto's, maar veel autofabrikanten, waaronder Ford, Audi, Nissan, Volkswagen en Toyota, doen ook mee aan de concurrentie en werken aan de ontwikkeling van technologie zonder drivers. Hoewel het concept van een auto aangedreven door een computer veel mensen nerveus kan maken vanwege zijn nieuwheid, is de technologie een continuüm en geen binaire keuze tussen besturing door een machine of een menselijke bestuurder.

Tot op zekere hoogte is deze technologie nu al op kleinere schaal beschikbaar in voertuigen die zijn uitgerust met adaptieve cruisecontrol, dodehoekwaarschuwingen, zelfregelende snelheidsregelaars, voertuigstabiliteitssystemen, rijstrookbeheersystemen en zelf parkeren. Maar sinds de staten Michigan, Californië, Florida en Nevada wetten hebben aangenomen die autonome voertuigen toelaten, willen veel gerenommeerde autofabrikanten deze droom werkelijkheid maken.

HOE ZULLEN DE AUTOCADRACHTEN WERKEN?

Autonome auto's zijn uitgerust met de meest geavanceerde reeks technologieën. Deze omvatten computervisie, geavanceerde GPS, radar en LIDAR. De driverless-technologie werkt met behulp van een groot aantal camera's en sensoren die afstands- en snelheidsgegevens van objecten, auto's en de weg detecteren en verzamelen. De informatie die wordt verzameld van deze camera's en sensoren wordt vervolgens in een besturingsmodule ingevoerd.

Deze module wordt geleverd met unieke software die informatie van de sensoren en camera's berekent om de juiste actuators aan te drijven, zoals de pomp van het remsysteem en de stuurmotor. Voor auto's die van punt A naar B rijden, maakt de autonome technologie gebruik van het GPS-systeem, dat werkt met een traagheidsnavigatiesysteem om voortdurend de snelheid, richting, oriëntatie en positie van de omringende objecten, het voertuig zelf en andere voertuigen in de buurt te berekenen .

Deze gegevens worden opgeslagen in een cloud en worden voortdurend bijgewerkt op de boordcomputer, inclusief gegevens verzameld van andere voertuigen. De technologie stelt gebruikers in staat vooraf ingestelde ritten in te voeren of misschien een bericht naar de auto te sturen via uw smartphone om u op te halen vanaf uw huidige locatie. De technologie lijkt potentieel veiliger en efficiënter dan reguliere auto's en zou misschien botsingen kunnen voorkomen en doden en gewonden als gevolg van ongelukken kunnen verminderen.

Volgens recente rapporten heeft de NHTSA een officiële classificatie van autonome systemen opgesteld. Deze classificaties zijn over het algemeen verschillende niveaus van autonoom rijden aangeboden in voertuigen, zoals:

 • Niveau 0: Hoewel veel mensen in eerste instantie misschien genieten van auto's zonder bestuurder, verandert niets aan het feit dat veel mensen echt van autorijden houden. Op niveau 0 heeft de bestuurder dus altijd volledige controle over het voertuig. Indien nodig kan de bestuurder echter overschakelen naar autonome modus niveau 1, 2, 3 of 4.
 • Niveau 1: In dit niveau stuurt het voertuig niet precies zichzelf, maar zijn alleen individuele bedieningselementen geautomatiseerd. Het systeem kan bijvoorbeeld de behoefte aan automatisch remmen detecteren of wanneer over te schakelen elektronische stabiliteitscontrole.
 • Level 2: Dit niveau is vergelijkbaar met niveau 1, het enige verschil is dat de bestuurder twee besturingselementen kan kiezen die tegelijk kunnen worden geautomatiseerd. Daarom, als u denkt dat u uw rijstrooksysteem en adaptieve cruise control beide geactiveerd wilt hebben, schakelt u eenvoudig naar niveau 2.
 • Niveau 3: Op dit niveau hoeft de bestuurder geen veiligheidskritieke functies in of uit te schakelen. Het systeem doet dit zelf door het gebruik van zijn technologieën. De auto zal aanvoelen onder welke omstandigheden de bestuurder de controle moet heroveren en biedt de bestuurder voldoende tijd om dit te doen.
 • Niveau 4: Op het laatste niveau kan de bestuurder eenvoudig het stuur, de koppeling, het gaspedaal en de versnelling loslaten en van de rit genieten. Het voertuig voert alle reischeisen zelf uit, van start tot stop, tijdens het parkeren en op de snelweg.

POTENTIËLE VOORDELEN VAN CHAUFFEURSWAGEN

Van KITT in Knight Rider , Batmobile in oppasser , naar Ik robot 'S Audi RSQ, we hebben allemaal gezien wat autonome voertuigen kunnen en net als elke andere technologie zijn eigen voordelen heeft, zou een toename van het gebruik van autonome technologie ook een breed scala aan potentiële voordelen mogelijk maken. Behalve het comfort en het gemak van een virtuele chauffeur tot uw dienst, zijn er nog enkele andere voordelen. Waaronder:

BETERE PAYLOAD TRACKING

Autonome voertuigen zullen worden uitgerust met een payload-volgsysteem dat uiteraard de payload kan volgen. Deze kunnen munitie, passagiers, vracht, wetenschappelijke instrumenten of andere uitrusting omvatten. Bovendien zal het zelfs snellere doorlooptijden mogelijk maken, waardoor de voertuigprestaties verbeteren.

GEREDUCEERDE RUNNING- EN ONDERHOUDSKOSTEN

Aangezien autonome technologie op een 'computergestuurd brein' zal draaien, is monitoring van de gezondheid van voertuigen geen probleem. De technologie kan motor, remmen of andere voertuigproblemen snel detecteren en preventief onderhoud vergemakkelijken. Bovendien zorgt dit voor optimale bedrijfsparameters van het voertuig, waardoor de brandstofkosten worden verlaagd, omdat het voertuig gedurende minder tijd stationair blijft.

CONTROLEERBARE EN ZEER EFFICIËNTE PRESTATIES

Gelijktijdige monitoring van omringende objecten, voertuigen en andere factoren zal zorgen voor betere voertuigprestaties. De technologie kan gebruikers ook in staat stellen op afstand snelheden aan te passen, waardoor het brandstofverbruik toeneemt. Bovendien biedt het zelfs een 'just-in-time'-planning voor ophalen en afleveren, waardoor de stilstand van het voertuig wordt verkort. Betere coördinatie met andere voertuigen heeft ook de neiging om de bedrijfskosten te verlagen.

VERBETERING VAN DE ALGEMENE VEILIGHEID

Aangezien autonome systemen een snellere reactietijd en grotere betrouwbaarheid zullen hebben in vergelijking met menselijke bestuurders, zullen er minder verkeersbotsingen zijn. Daarnaast kan autonome technologie efficiënt belangrijke gegevens bewaken, zoals snelheid, afstand, tijd en locatie. Het resulteert in een veel soepeler, comfortabeler en veiliger rijden.

Er kan zelfs sprake zijn van een afname van autodiefstal door de zelfbewuste functies van het voertuig. In het algemeen kan autonome technologie de benodigde ruimte voor parkeren, fysieke bewegwijzering, de noodzaak van voertuigverzekering en verkeerspolitie verminderen. Bovendien, aangezien autonome voertuigen zichzelf kunnen besturen, maakt het niet uit of de bestuurder geen vergunning heeft, dronken is, blind, te veel of zelfs minderjarig is.

SNELLER COMMUTING

Autonome voertuigen maken gebruik van een GPS-systeem en een traagheidsnavigatiesysteem dat de kortste routes kiest om de passagiers naar hun specifieke bestemming te brengen. Hierdoor kunnen gebruikers hun dagelijks woon-werkverkeer veel eenvoudiger en sneller uitvoeren. Autonome voertuigen kunnen zelfs in staat zijn verschillende omgevingsomstandigheden, zoals zware regenval en sneeuw, efficiënter aan te pakken. En dit vermindert de kans om in het midden van nergens te stranden.

HOEVEEL ZULLEN ZIJ KOSTEN?

Afgaande op de kosten van onderzoek, voegt de technologie alleen al meer dan $ 100.000 toe aan de kosten van een voertuig. Het maakt dus niet uit hoe veilig de technologie is, omdat slechts weinigen autonome auto's zullen kunnen betalen. Desalniettemin zetten automakers grote inspanningen in om de technologie betaalbaarder en betrouwbaarder te maken.

Volgens recente onderzoeken zouden tegen de tijd dat autonome voertuigen in massaproductie gaan, de extra kosten voor het installeren van een autonoom systeem slechts tussen $ 3000 en $ 5000 kunnen bedragen. Dus wanneer zal deze technologie beschikbaar worden gemaakt? Nissan, Tesla en Audi werken allemaal hard om tegen 2020 betaalbaar, betrouwbaar en volledig functioneel te zijn.

Anderen die de stijgende technologie zien voorspellen dat de kosten van autonome voertuigen misschien wel $ 10.000 overstijgen en mogelijk in 2025 of 2030 in ernstige productie gaan. Volgens enkele andere voorspellingen is geschat dat in 2040 ongeveer 75% van alle voertuigen autonoom zullen zijn .

HOE VEILIG IS DE TECHNOLOGIE?

Ah, natuurlijk, een van de meest interessante vragen, zal een voertuig zonder handen aan het stuur veiliger zijn? Ja het zal! Volgens rapporten van NHTSA wordt 93% van de crashes veroorzaakt door fouten van de bestuurder dan door technische fouten. Wereldwijd zijn er meer dan 5 miljoen auto-ongelukken en als u gewoon dronken bestuurders uit de buurt van het stuur haalt, kan dit hoge aantal verkeersdoden met 39% worden verminderd.

Dus dit betekent dat er geen crashes zullen zijn? Nou, niemand durft die bewering te doen, voor nu tenminste. Dit komt vooral omdat de autonome voertuigen zich nog in de test- en prototypefase bevinden. De dagen dat autonome voertuigen in massaproductie zouden kunnen komen, zijn nog vrij ver weg.

POTENTIËLE OBSTAKELS IN DRAAITELOZE TECHNOLOGIE

Er zijn veel imperatieve details en obstakels die nog moeten worden gewist voor autonome voertuigen om veilig te zijn. Om nog maar te zwijgen over de vele voordelen van autonome voertuigen, er zijn veel te verwachten uitdagingen die ook moeten worden opgelost. Waaronder:

 • Onderbrekingen in de GPS- of voertuigcommunicatie kunnen het autonome systeem afsluiten en dit kan het risico op ongevallen vergroten.
 • Als het systeem niet goed functioneert en situaties zich voordoen waarbij handmatig moet worden gereden, wat zullen onervaren bestuurders dan doen?
 • Technologie zonder stuurprogramma's, zoals hierboven vermeld, is vrij duur. Daarom zullen niet veel mensen in staat zijn om ze te betalen wanneer ze worden vrijgegeven.
 • Autoliefhebbers vinden misschien niet het hele concept van onbemande technologie aantrekkelijk en kunnen weigeren de controle over hun voertuigen te verliezen.
 • Autonome technologie is mogelijk niet in staat perfect te functioneren onder zware weersomstandigheden. Het systeem kan bevriezen, waardoor risico's van mogelijke botsingen ontstaan.
 • Zelfrijdende auto's kunnen plaats maken voor terroristische activiteiten. Deze auto's kunnen mogelijk met explosieven worden geladen, naar een bestemming worden gestuurd en vervolgens als bommen worden gebruikt.
 • Om autonome auto's goed te laten functioneren, zouden gespecialiseerde kaarten van hoge kwaliteit moeten worden voorbereid. Deze kaarten zouden zeer duur zijn om wereldwijd te produceren.
 • Hoe veilig de technologie ook is, er zullen altijd zorgen zijn over software- en hardwarestoringen die het risico op ongelukken zouden kunnen vergroten in plaats van te verminderen.
 • De implementatie van technologieën zonder bestuurder zou catastrofaal zijn voor de economie. Denk aan het aantal taxichauffeurs wereldwijd. Ze kunnen allemaal zonder werk komen te zitten.
 • Technologie zonder stuurautomaat kan mogelijk niet correct reageren op politieagenten of de verkeerspolitie.

Zoals u kunt zien, zijn er veel uitdagingen en obstakels die moeten worden overwonnen voordat de technologie beschikbaar kan worden gemaakt voor het grote publiek. Dit roept voor veel mensen een eenvoudige vraag op: zouden mensen daadwerkelijk rijden in auto's zonder bestuurder? Volgens recente enquêtes zei 36% van de mensen op het platteland dat ze het zouden proberen, 62% was geneigd de kans te laten schieten, en slechts 59% van de afgestudeerden gaf aan dat te doen.