9 Amazing Before and After Photos of Rescued Dogs

9 Verbazingwekkende foto's voor en na Foto's van geredde honden

Voor velen van ons is het geen ongewoon gezicht: een magere en ziekelijke hond die alleen op de weg ronddwaalt, duidelijk verdwaald of verlaten. Met uitzondering van Nederland zijn verdwaalde en verlaten honden een groot probleem in de meeste landen over de hele wereld. Terwijl de Nederlanders wetten en beleidsregels hebben opgesteld om adoptie van huisdieren te stimuleren, wat hun zwerfhonden tot bijna nul heeft teruggebracht, hebben de meeste andere landen geen dergelijk beleid - resulterend in een exploderende hondenpopulatie. In Amerika zijn de schuilplaatsen overvol met verdwaalde en door de eigenaar overgegeven dieren, en meestal is het eindresultaat voor deze ongelukkige verlaten en verwaarloosde huisdieren euthanasie.

Voor de honden die het geluk hebben geadopteerd of gered te worden door een no-kill organisatie, maken ze vaak opmerkelijke transformaties zodra ze eindelijk liefdevolle zorg ontvangen van hun nieuwe eigenaren. Hoewel ze misschien zijn begonnen als doodsbang, doodziek of uitgemergeld, lijken deze gelukkige en gezonde pups nauwelijks op hun oude ik. Laten we eens kijken naar enkele van de meest verbazingwekkende (en hartverwarmende) verhalen over transformatie toen deze honden een nieuw leven werden ingeblazen.

Ellen

Toen de Trio Animal Foundation in Chicago dit arme meisje in een opvangcentrum vond, was ze bedekt met een massa gematteerde, urine doordrenkte vacht. "We konden niet eens achterhalen of de hond een man of een vrouw was ... we wisten niet welk einde voor of achter was." De vreselijk verwaarloosde hond was bedekt met muggen en vliegen, en zoveel pels was om haar benen gewikkeld dat ze niet eens kon lopen - in plaats daarvan haar achterpoten achter zich aan sleurend als een slak. Na het redden van Ellen, wendde het TAF-team zich tot veteraan huisdierentrimmer Kelli, die haar diensten royaal aanbood om de arme hond te helpen. De volgende anderhalf uur werkte Kelli onvermoeibaar om de heuvels met verward haar voorzichtig te verwijderen. Gedurende dit alles, Ellen zat geduldig tijdens haar verzorging, ondanks het feit dat in ernstige pijn. "Hoewel we vacht moesten uittrekken die een paar centimeter langs haar gehoorgang was gegroeid en gematteerd haar van haar geïrriteerde, flinterdunne huid had afgeschoren, gromde Ellen nooit of liet ze haar tanden zien." Toen de verzorging klaar was, had Kelli verwijderde twee pond bont uit het petite frame van Ellen. Vervolgens onderging Ellen dierenartsenzorg en revalidatie om haar pijn het hoofd te bieden en haar te leren hoe ze moest lopen en hoe ze weer mensen kon vertrouwen. Na een paar maanden van herstel was Ellen eindelijk klaar om haar voor altijd thuis te vinden, wat ze deed toen een jongetje genaamd Linus door de deuren van TAF liep. Als je naar de foto's van Ellen kijkt, is het moeilijk voor te stellen dat het onherkenbare wezen dat uit de schuilplaats werd gered, de vrolijke en speelse pup zou worden die met Linus naar huis ging.

obie

Nadat hij was overgegeven door zijn bejaarde eigenaren - die hem met te veel verwennerijen over het leven met hen overlaadden - woog Obie op een enorme 77 pond en was niet in staat om zelfs maar goed te lopen. Als een standaard teckel had Obie's ideale gewicht ergens tussen de 16 en 32 pond moeten zijn. Zijn nieuwe eigenaar Nora richtte zich op het langzaam verlagen van het gewicht van Obie door middel van een gespecialiseerd recept-dieet, inclusief een nieuwe gezonde favoriete snack: wortels! Ondanks succesvol verliezen van gewicht op zijn nieuwe dieet, was Obie al geruime tijd niet in staat om daadwerkelijk te oefenen vanwege zijn verzwakte gewrichten en overtollige huid. Gelukkig schonken sommige aardige organisaties zowel een loopband als een gespecialiseerd kledingstuk om zijn extra huid op te houden. Na een operatie van 2013 die maar liefst 2,5 lbs huid heeft verwijderd, is Obie het gewicht blijven verliezen en kracht en uithoudingsvermogen hebben gewonnen. Vanaf de tijd van dit schrijven, heeft de eerder zwaarlijvige pup een totaal van 54 pond verloren en geniet hij nu dagen in het park en op het strand met zijn menselijke moeder en honden broers en zussen.

Ceder

Redding gered door Paaws Antigua, Cedar is genoemd naar de golfbaan die hij in de buurt vond. Uitgeput en zonder haar door de stress van zijn harde leven, had Cedar een lange weg te gaan naar herstel toen hij langzaam werd verzorgd door het reddingsteam. Door alles heen, behield Cedar een gelukkige houding en hij had al snel een volle buik en een pluizige vacht voordat hij zijn eeuwige thuis vond, waar hij nooit meer de gruwelen van misbruik, ondervoeding of verwaarlozing zal moeten doorstaan.

Koffie

In een andere verbazingwekkende transformatie van Paaws Antigua, werd Coffee tijdens een vakantieweekend in de redding gebracht - extreem dun, bijna haarloos en bedekt met korstjes en huidbeschadiging door een vreselijk geval van schurft. Hoewel deze pup tot nu toe vreselijk door de mens in zijn leven was behandeld, slaagde hij er nog steeds in om de redders een staartwolf te geven toen ze hem inhaalden. Na slechts een maand van behoorlijke voeding en medische zorg was de koffie bijna volledig hersteld en was klaar om zich bij zijn nieuwe familie in een eeuwig thuis te voegen.

Caitlyn

Caitlyn maakte nationale krantenkoppen toen de vijftien maanden oude pitbullmix werd gevonden door een huiseigenaar uit South Carolina - de snuit van het arme meisje was strak omwikkeld met ducttape, waardoor ze bijna dood was door de bankschroef op haar gezicht. "Ik heb een hond die hier bij mij thuis is die ik heb gevonden en de mond van de hond is dichtgebonden met elektrische tape, de tong hangt uit zijn mond, bloedt en zijn tong is helemaal zwart," zei een 911-beller, aldus ABC-geaff. WCIV . "Ik weet gewoon niet wat ik moet doen." Na meegenomen te hebben naar de Charleston Animal Society, waar ze aan haar lange reis van genezing begon. Caitlyn moest talloze medische behandelingen ondergaan om haar leven en haar tong te redden, inclusief een operatie aan haar ernstig opengereten wang, talloze laseroperaties voor gezichtslittekens, hyperbare zuurstofbehandelingen en operaties aan een gewonde speekselklier. Koude lasertherapie en de zuurstofbehandelingen konden aanzienlijk de hoeveelheid weefselverlies van haar tongschade verminderen. Natuurlijk kwam al deze diergeneeskundige zorg met een flink prijskaartje, maar ontelbare mensen over de hele wereld waren zo geraakt door Caitlyn's toestand dat ze meer dan $ 150.000 hadden geschonken voor haar zorg en behandeling. Een jaar later is Caitlyn bijna 100% beter en mijlen verwijderd van de bijna-doodsstaat waarin ze werd aangetroffen. Na de berechting van haar misbruiker, kon ze uiteindelijk samen met haar pleegbroers en -zussen een eeuwig thuis vervoegen.

Shirley Temple

Toen Shirley, haar moeder en haar nestgenoten in de SPCA van Philadelphia werden gebracht, verkeerde het hele gezin in een zeer slechte conditie. Ze waren door hun eigenaars overgegeven omdat de honden "roze" waren. In werkelijkheid hadden alle honden schurft, met Shirley's geval als de ergste van het stel. Naast de slopende huidaandoening, leed Shirley aan gebarsten en bloedende poten waardoor het moeilijk voor haar was om te lopen. Na tedere verzorging en behandeling van de SPCA, hebben Shirley en haar familie volledig hersteld van hun ruwe start in het leven. Een jaar later vierde Shirley haar "verjaardag" met haar voor altijd familie, genietend van doggie cake en ijs. Haar familie meldt dat ze energiek en gelukkig is en ze graag verslijt met frequente wandelingen en uitstapjes naar het park.

Suzie

In een ander succesverhaal uit de SPCA van Philadelphia, werd Suzie gevonden met een kettinghals diep in haar nek ingebed - het was waarschijnlijk nooit verwijderd in de drie jaar dat ze buiten buiten was geketend. Humane wetshandhavers grepen Suzie van haar eigenaars en brachten haar naar de SPCA voor onmiddellijke behandeling. De redding voerde een spoedoperatie uit om de ingebedde ketting te verwijderen, waarvan ze zeiden dat dit het ergste geval was dat ze ooit hadden gezien. Suzie's huid en spier waren er eigenlijk opnieuw over begonnen terug te spoelen, wat de procedure bijzonder lastig maakte. Suzie heeft de operatie met succes doorstaan en na een snel herstel van slechts een maand, was ze in staat om een gelukkig nieuw huis te vinden met haar voor altijd familie, terwijl haar vorige eigenaar werd veroordeeld wegens kosten van dierenmishandeling.

Feniks

Toen een uitgemergelde Boston Terrier, genaamd Oreo, op de euthanasielijst van de NY Animal Care & Control-faciliteit in Manhattan, New York werd geplaatst, was het onwaarschijnlijk dat hij levend uit de opvang zou komen. Gelukkig zag het reddingsteam van Short Noses Only (SNORT) hem en trok hij hem snel uit het asiel, waarbij hij hem met vrijwillige pleeg-engel plaatste. Oreo had het grootste deel van zijn vacht verloren, was ernstig ondervoed, had een gezwollen en geïnfecteerd oog en was zelfs niet in staat om zijn darmen goed vast te houden. Zoals Angel het beschrijft, "We hebben allemaal foto's gezien van dierenverwaarlozing, maar om het persoonlijk te zien - aan te raken - om het te ruiken - het gevoel van zijn pijn in mijn hart was bijna ondraaglijk. Hij was echt voor de deur van de dood. "Na een bezoek aan de dierenarts werd ontdekt dat Oreo ook aan diabetes leed en dat hij de rest van zijn leven dagelijks insuline-opnamen moest maken. Onverschrokken door zijn waslijst met medische problemen, wijdde Angel al haar tijd aan het garanderen dat zijn herstel succesvol was. Ze hernoemde hem kortweg Phoenix-Phee - na de mythische vogel die na zijn dood uit de as herrijst. Na talloze complicaties en verdere medische problemen, was Phee klaar voor een eeuwig thuis. Nadat geen van beide echtparen die zich hadden aangemeld om Phee te adopteren uitgewerkt was, wist Angel dat het de bedoeling was en besloot Phee tot een vast lid van haar familie te maken.

Madmartigan

In augustus 2016 werd Madmartigan vastgebonden en verlaten aan de kant van de weg gevonden. Ze was ernstig ondergewicht, haar huid was verhard en verbrand van het leggen op hete bestrating, en ze had verschillende tanden kapot van het kauwen op de rotsen in haar wanhoop voor voeding. Een gelukkige wending van het lot zou haar snel een veilig en liefdevol thuis geven om te herstellen toen ze werd geadopteerd door Jen Smith en haar man Kevin - ja, die Kevin Smith-directeur van cult-klassieke komedies Clerks, Mallrats, Dogma en nog veel meer. De Smiths werden al snel verliefd op "Marty" en begonnen haar vet te maken en haar te helpen herstellen van haar moeilijke verleden. Zoals Smith het zei: "Zoveel zielen vallen tussen de scheuren in deze wereld. Maar deze niet. Niet vandaag. "Trouw aan hun woord, hebben Kevin en Jen hard gewerkt om Marty het best mogelijke huis te geven, en haar herstel spreekt boekdelen over hun inspanningen. Slechts een maand later heeft Marty 15 pond gewonnen en volgens Smith: "Ze aanbidt mijn vrouw Jen en houdt van kaas - een beetje zoals ik."