7 Ways to Improve Your Digestion When You’re Feeling Gross and Bloated

7 manieren om je spijsvertering te verbeteren als je je vreselijk en opgeblazen voelt

Ken je die dagen dat je opgeblazen en grof bent en gewoon in het algemeen de ergste? Ja, ze zuigen, maar ze gebeuren met iedereen. De kunst is om het probleem voor te zijn en dingen in beweging te krijgen voordat een opgeblazen gevoel begint. Hier zijn zeven van onze go-to-tricks om te proberen.

Begin de dag goed
... met een glas warm water met citroen, natuurlijk. Voordat u in uw eerste kop koffie duikt, stimuleert het drinken van warm citroenwater uw maagdarmkanaal, waardoor uw lichaam beter in staat is om voedingsstoffen te absorberen en voedsel gemakkelijk door uw systeem te laten stromen.

Blijf gehydrateerd (de juiste manier)
Inmiddels weet u dat het drinken van water gedurende de dag essentieel is voor uw algehele gezondheid, inclusief het functioneren van de spijsvertering. Maar wist je dat er een goede manier is om gehydrateerd te blijven? In plaats van in één keer enorme hoeveelheden water te happen (wat je systeem zou kunnen schokken en nog meer een opgeblazen gevoel zou kunnen veroorzaken), drink je een constante hoeveelheid water gedurende de dag.

Eet water gevulde voedingsmiddelen
Zoals we al zeiden, hydratatie is de sleutel tot een goede spijsvertering, maar drinkwater de hele dag is niet de enige manier. Munching op voedsel zoals watermeloen, komkommers en ananas-die allemaal een hoog watergehalte hebben-produceert dezelfde effecten als het nippen van H2O.

... en bananen
Ze zijn rijk aan vitamine B6, magnesium en kalium, die allemaal het vasthouden van water en een opgeblazen gevoel kunnen verminderen, terwijl ze je ook, ahem, regelmatig houden.

Eet aandachtig
Als je in drie minuten een volledige maaltijd afsmeekt, slik je een ton lucht door, wat een opgeblazen gevoel kan veroorzaken. Kauw langzamer en met meer aandacht, zet je vork tussen elke beet. En terwijl je toch bezig bent, sla de kauwgom na de lunch over, wat een vergelijkbaar effect heeft.

Doe een beetje yoga
Een snelle yoga-sequentie kan de bloedtoevoer naar uw spijsverteringskanaal verhogen en uw inwendige organen van constipatie veroorzakende toxines bevrijden. (We vinden deze supereenvoudige vijfpolige routine leuk.)

... Geef jezelf dan een maagmassage
Een studie uitgevoerd door Umea University in Zweden heeft aangetoond dat buikmassage de doorbloeding verhoogt, je spieren kalmeert, een opgeblazen gevoel vermindert en doet wonderen bij kramp in de loop van de tijd. Hier is hoe het correct te doen.